Zelí na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1285 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 30.7 mg
 - Draslík 373.4 mg
 - Vláknina 10063.3 mg
 - Vitamín A 10063.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo nakrouháme. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.
 - 
                                2
Zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny a osmahneme, přidáme cibuli, osmažíme dozlatova, nyní vložíme do pánve zelí, ochutíme větším množstvím mletého hřebíčku, promícháme a pozvolna dusíme přibližně 15 minut.