Omáčka koprová

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 20.8 mg
  • Draslík 18.4 mg
  • Vláknina 145.2 mg
  • Vitamín A 145.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.

  • 2

    Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat do jíšky čerstvou nebo kysanou smetanu. Smetanu s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělaly hrudky.

  • 3

    Do omáčky dáme vyvařit koprové stonky a ke konci je vidličkou vyndáme.

  • 4

    Na závěr do omáčky zamícháme žloutky rozkvedlané v trošce mléka a nasekané koprové lístky. To již omáčku nevaříme.

Komentáře k receptu