Ropušnice s opékanou brokolicí a zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 593 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 86 g
 - Cholesterol 52.5 mg
 - Draslík 3017.2 mg
 - Vláknina 10039 mg
 - Vitamín A 10039 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 136 mg
 - Vitamín E 4.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky ryby i s kůží omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Do rybí omáčky vmícháme chilli papričky nakrájené na kolečka a ve směsi necháme rybu cca 1h marinovat.
 - 
                                2
Citronovou trávu nakrájíme na kousky o velikosti cca 5cm. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Brokolici rozebereme na růžičky a koštál nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
Ve woku rozpálíme olej a brokolici na něm zvolna opečeme. Poté přidáme pórek, rozředíme ústřicovou omáčkou a vmícháme nastrouhaný zázvor. Vše vyjmeme a uchováme horké.
 - 
                                4
Do pánve vlijeme zbytek oleje, vložíme rybu a na mírném ohni cca 5min opečeme.
 - 
                                5
Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme rybu a ihned podáváme.