Petrželková omáčka s mandlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 4069 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 405 g
- Sodík 576 mg
- Bílkoviny 85 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 2051.7 mg
- Vláknina 63967 mg
- Vitamín A 63967 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.2 mg
- Vitamín E 65.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytou petrželku a mandle nahrubo nasekáme a rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný sýr, postupně přiléváme olej a mixujeme, dokud nevznikne pasta. 
- 
                                2Ochutíme solí, pepřem a nasekanou pažitkou. 
- 
                                3Omáčka je vhodná ke špagetám, bramborovým nokům nebo zeleným nudlím. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        