Máslové halušky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 17 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 180.8 mg
- Draslík 50.9 mg
- Vláknina 3202 mg
- Vitamín A 3202 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, osolíme a přivedeme k varu. Za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku, vaříme a mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane přichytávat stěn hrnce. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout. 
- 
                                2Potom přimícháme vejce, okořeníme muškátem a těsto protlačujeme přes síto s většími otvory rovnou do vroucí vody. Odkrajujeme nožíkem od síta, aby halušky nebyly příliš dlouhé. Zavařujeme asi 3 minuty, scedíme a ihned propláchneme studenou vodou, aby se nelepily. 
- 
                                3Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        