Špenát s ovesnými vločkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 14 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 441.2 mg
- Vláknina 11911 mg
- Vitamín A 11911 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ovesné vločky orestujeme nasucho na pánvi dokřupava. 
- 
                                2V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme částečně rozmrazený špenátový protlak, orestované vločky a pod pokličkou dusíme za občasného zamíchání asi 20 minut. 
- 
                                3Nakonec špenát podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a ochutíme jemně nasekaným česnekem. Zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky. 
- 
                                4Podáváme jako přílohu k masům. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        