Sterilované hřiby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 73 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 145 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 3.2 mg
 - Draslík 771 mg
 - Vláknina 2566.7 mg
 - Vitamín A 2566.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé hřiby očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme tuk a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme houby, osolíme a za občasného míchání doměkka podusíme.
 - 
                                3
Směs rozdělíme do čistých skleniček a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu.
 - 
                                4
Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.