Cukrářský krém s čerstvými vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 61 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 194 mg
 - Draslík 58.3 mg
 - Vláknina 945 mg
 - Vitamín A 945 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme celá vejce s vanilkovým cukrem a hladkou moukou. Přilijeme trochu mléka a šleháme dohladka.
 - 
                                2
Zbylé mléko v kastrolu přivedeme téměř k varu a za stálého šlehání vlijeme vaječnou směs. Zvolna vaříme 15-20 minut do zhoustnutí a stále mícháme.
 - 
                                3
Krém nalijeme do misky a přikryjeme fólií. Lehce ji přimáčkneme na povrch krému, aby se neutvořil škraloup. Necháme vychladnout.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                