Sterilizované zelné listy plněné křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 547 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 669.5 mg
 - Vláknina 12990 mg
 - Vitamín A 12990 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 178.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Křen dobře očistíme, oloupeme a jemně nastrouháme. Hlávku bílého zelí očistíme od poškozených listů. Zdravé listy povaříme v hrnci s osolenou vodou, přibližně 3-4 minut. Měkké, ale ne rozvařené listy nakrájíme na 10 cm široké pásky.
 - 
                                2
Na každý pásek dáme 1-2 lžíce nastrouhaného křenu a zabalíme do rolky. Rolky naskládáme do připravených skleniček a zalijeme teplým nálevem. Zavíčkujeme je a v zavařovacím hrnci při 90stupňové teplotě sterilizujeme 30 minut.
 - 
                                3
Příprava nálevu: Do hrnce vlijeme vodu, přilijeme ocet, přidáme cukr, sůl, pepř. Vše dobře promícháme, přivedeme k varu. Povaříme ještě 5 minut a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                4
Nakonec sklenice vybereme z hrnce. Necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.