Pohankový salát s ovocem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 178 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 526.7 mg
- Vláknina 28105.8 mg
- Vitamín A 28105.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pohanku necháme namáčet do druhého dne ve vodě. 
- 
                                2Poté ji zalijeme horkou vodou, necháme 5min stát a vodu slijeme. 
- 
                                3Mezitím rozkrojíme jablka a hrušky, odstraníme jadřince a nakrájíme na hrubší plátky. Očištěnou mrkev nastrouháme, lísková jádra rozpůlíme. 
- 
                                4Do vychladlé pohanky vmícháme jablka, hrušky, rozinky, mrkev a ořechy. Dochutíme medem, javorovým sirupem a citronovou šťávou. 
- 
                                5Salát posypeme skořicí a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        