Třešňová žemlovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 106 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 160.2 mg
 - Draslík 185.2 mg
 - Vláknina 2200 mg
 - Vitamín A 2200 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1677.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 493.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemle nakrájíme na plátky a zalijeme teplým mlékem rozmíchaným s vejci, moučkovým a vanilkovým cukrem a solí. Třešně omyjeme a vypeckujeme.
 - 
                                2
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno dáme polovinu rozmočených housek, posypeme třešněmi a přikryjeme druhou polovinou housek. Povrch polijeme rozpuštěným máslem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.
 - 
                                3
Upečenou žemlovku pocukrujeme.