Jablečná marmeláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 215.5 mg
 - Vláknina 7748.4 mg
 - Vitamín A 7748.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka omyjeme, zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Do hrnce vložíme kousky jablek, přidáme lžíci pomerančové kůry a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 15 minut, pak přidáme kyselinu citronovou, želírovací cukr a povaříme ještě 5 minut. Hrnec sundáme ze sporáku.
 - 
                                3
Do připravených skleniček nalijeme marmeládu a sklenice vzduchotěsně uzavřeme.