Domácí koblihy
Suroviny
- 150 g Marmeláda jahodová
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Droždí
 - 100 g Cukr moučkový
 - 300 ml Mléko polotučné
 - 87.51 ml Olej rostlinný
 - 6 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Rum
 - 4 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 847 kcal
 - Sacharidy 110 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 294 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 391.2 mg
 - Draslík 211.8 mg
 - Vláknina 6734.7 mg
 - Vitamín A 6734.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze 100 ml vlažného mléka, 20 g cukru, rozdrobeného droždí a 80 g hladké mouky připravíme kvásek.
 - 
                                2
V míse rozmícháme máslo se zbylým cukrem, přidáme žloutky, sůl a mícháme do pěny. Přidáme rum, citronovou šťávu, zbylé vlažné mléko, vykynutý kvásek, mouku a vypracujeme těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme na teplém místě vykynout.
 - 
                                3
Na pracovní desce rozválíme těsto na plát silný asi 1 cm a sklenicí vykrajujeme koblihy.
 - 
                                4
Polovinu koblih potřeme marmeládou a přiložíme zbylé koblihy. Okraje přimáčkneme, znovu sklenicí vykrojíme a necháme chvíli kynout.
 - 
                                5
V pánvi ve větším množství oleje smažíme koblihy po obou stranách dozlatova. Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                