Beskydský bramborák s houbami
Suroviny
- 800 g Brambory
 - 450 g Houby čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.44 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 545 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 73.3 mg
 - Draslík 1401.3 mg
 - Vláknina 25773.7 mg
 - Vitamín A 25773.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy, přidáme sůl, prolisovaný česnek, hladkou mouku, majoránku, vajíčko a čerstvě pomletý pepř. Bramborové těsto dobře promícháme.
 - 
                                2
Očistíme a omyjeme čerstvé lesní houby, pokrájíme je na plátky a v pánvi na rozpáleném olivovém oleji s máslem (2 lžíce) je podusíme. Osolíme mořskou solí, posypeme pepřem 4 barev, ochutíme drceným kmínem a osmažíme je dozlatova.
 - 
                                3
V druhé pánvi rozpálíme slunečnicový olej. Pánev budeme vytírat postupně mašlovačkou, namočenou do oleje, spotřebujeme přibližně 4 lžíce. Na něm postupně usmažíme bramborové placky – bramboráky - z obou stran dozlatova. Na jeden bramborák nabereme 1.5 lžíce těsta, které na pánvi rozetřeme na tenkou placku.
 - 
                                4
Na každý bramborák dáme 1 – 2 lžíce houbové smaženice, bramborák v polovině přehneme a tak servírujeme na talíři i ostatní usmažené bramboráky. Podáváme je horké.