Rychlý jablkový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 147.5 mg
 - Vláknina 6406.5 mg
 - Vitamín A 6406.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, vykrájíme a dobře omyjeme. Nakrájíme je na čtvrtky, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou.
 - 
                                2
Přidáme cukr, hřebíček a krátce asi 10 minut povaříme. Jablka se nesmí rozvařit ani příliš změknout.
 - 
                                3
Kompot uložíme v chladničce. Při podávání jej zakapeme citronovou šťávou.