Těsto na koblihy s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 200 ml Voda pitná
  • 25 ml Koňak Armaňak
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 21.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažnou vodu, pivo, osolíme, lehce promícháme, necháme 10 minut stát.

  • 2

    Nyní do těsta nalijeme koňak, vypracujeme těsto, nakonec opatrně vmícháme tužší sníh z bílků.

  • 3

    Těsto používáme na smažené koblihy.

Komentáře k receptu