Dušená krůta na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 344 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 21.8 mg
 - Draslík 547.3 mg
 - Vláknina 9581.3 mg
 - Vitamín A 9581.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné krůtí maso nakrájíme na porce, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso protkneme slaninou.
 - 
                                2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a oleji, přidáme porce masa a zprudka je osmažíme po všech stranách. Podlijeme vínem a přisypeme nasekanou petrželku. Za občasného podlévání vodou dusíme téměř doměkka.
 - 
                                3
Potom přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a vše dodusíme.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží a pokrm přeléváme šťávou.