Míchaná zelenina na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 904 kcal
 - Sacharidy 155 g
 - Tuky 200 g
 - Sodík 1276 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 149 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 5029.4 mg
 - Vláknina 133878 mg
 - Vitamín A 133878 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 265.2 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaná rajčata s mrkví nakrájíme na kolečka.
 - 
                                3
Z artyčoků odstraníme lodyhy a tvrdé lístky, ostatní nakrájíme nadrobno, květák rozebereme na malé růžičky.
 - 
                                4
Všechnu zeleninu dáme do mísy, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
 - 
                                5
Zeleninu poklademe do velké pánve vymazanou máslem, posypeme tymiánem a na povrch dáme rozlámané bobkové listy.
 - 
                                6
K zelenině přilijeme 1/4 l vína, 1 d l olivového oleje, 1-2 dl vody a pod pokličkou pomalu dusíme doměkka.
 - 
                                7
Tuto zeleninu můžeme podávat teplou i studenou.
 - 
                                8