Lilky na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Lilek
  • 0.28 dl Olej olivový
  • 2.5 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 797.8 mg
  • Vláknina 22330.5 mg
  • Vitamín A 22330.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme, osušíme a neoloupané je dáme na 15 minut zapéct do rozehřáté trouby (můžeme použít i gril).

  • 2

    Zapečené lilky po vychladnutí oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a necháme "vypotit" 30 minut.

  • 3

    Po půl hodině lilky osušíme, pokapeme citronovou šťávou, obalíme v hladké mouce a na rozpáleném olivovém oleji je osmažíme z každé strany dozlatova.

  • 4

    Opečené lilky poskládáme na dno zapékací mísy, posypeme je drobně pokrájenou cibulí a zelenou petrželkou, zalijeme 2,5 dl bílého vína a v rozehřáté troubě je upečeme při 175°C.

  • 5

    Hotové lilky jsou měkké, bez šťávy.

  • 6

    Před podáváním je osolíme a pokapeme citronovou šťávou podle chuti.

Komentáře k receptu