Kuřecí prsa s červenými hrozny a vínem
Suroviny
- 250 g Hroznové víno
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Petržel - nať
 - 1.77 ml Máslo čerstvé
 - 1.71 ml Olej olivový
 - 125 ml Víno bílé
 - 125 ml Vývar drůbeží
 - 5 ml Citronová šťáva
 - 6 ks Kuřecí prsa
 - 8 ks Bazalka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 špetka Estragon
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 510 mg
 - Bílkoviny 67 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 192.5 mg
 - Draslík 1370.7 mg
 - Vláknina 3025.7 mg
 - Vitamín A 3025.7 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku, bazalku nasekanou na jemno, sušený estragon, sladkou papriku, sůl a pepř smícháme v misce na směs, ve které obalíme kuřecí prsa.
 - 
                                2
V pánvi s masivním dnem prudce rozehřejeme olej a máslo a vložíme obalené maso na pánev. Dáváme pozor, abychom se nepostříkali horkým olejem. Maso restujeme z obou stran dozlata, přidáme prolisovaný česnek a opékáme ještě 1 minutu. Přilijeme víno, přiklopíme a na mírném plameni povaříme asi 5 minut do úplného změknutí masa.
 - 
                                3
Přidáme citronovou šťávu s vývarem a rozpůlené červené hrozny a uvedeme do varu. Poté vyjmeme kuře a hrozny a obojí přesuneme na předehřátý servírovací talíř, maso udržujeme stále teplé. Omáčku ještě dovaříme tak, aby nám z původního objemu zůstala jen polovina.
 - 
                                4
Vzniklou omáčkou pokapeme maso a hrozny a dozdobíme čerstvou petrželkou nasekanou najemno.