Kuře na houbách po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 5 ml Olej sezamový
  • 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 8 ks Houby čerstvé
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1.5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 74.7 mg
  • Draslík 575.7 mg
  • Vláknina 1868.7 mg
  • Vitamín A 1868.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby dáme na 1/2 hodiny do teplé vody, po okapání odřízneme nohy a houby nakrájíme. Maso také nakrájíme na malé kousky. Smícháme omáčku, víno, cukr a olej. Do vzniklé marinády namočíme maso a houby a necháme 20 minut odležet.

  • 2

    Z marinovaných kousků slijeme tekutinu (uchováme si ji) a vaříme je na páře 20 minut i s kolečky jarní cibulky a plátky zázvoru.

  • 3

    Smícháme mouku s 1 lžící vody a promícháme. V kastrůlku potom směs ohříváme se zbytkem marinády.

  • 4

    Podáváme s rýží a omáčkou.

Komentáře k receptu