Zapékané parmice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Strouhanka
  • 30 g Šalotka
  • 50 g Lanýž
  • 800 g Parmice
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 100 ml Víno bílé
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 150 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 77.1 mg
  • Draslík 609.3 mg
  • Vláknina 889.7 mg
  • Vitamín A 889.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla, vyskládáme do něj parmice, poklademe plátky lanýžů, osolíme, opepříme, přisypeme nadrobno pokrájenou šalotku, přidáme na plátky pokrájené žampiony, přilijeme bešamel, bílé víno, zasypeme strouhankou a dáme zapéct.

  • 2

    Pečeme v předehřáté troubě 15 minut.

  • 3

    Na talířích porce posypeme posekanou petrželkou a zakapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu