Sépie s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1583 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 168 mg
 - Draslík 1772.6 mg
 - Vláknina 10805 mg
 - Vitamín A 10805 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 108.5 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a nasekáme petrželku. Oloupeme stroužek česneku a nasekáme. Očistíme sépie, odstraníme oči a zobáčky a vykucháme.Sépie vložíme se stroužkem česneku, papričkou, polovinou petrželky a olejem do pánve a pár minut na mírném plameni smažíme. Osolíme a zalijeme vínem. Víno necháme vyvařit. Přidáme sítem protlačená rajčata, osolíme a za častého míchání rajčata 15 minut podusíme.
 - 
                                2
Očistíme listy mangoldu, omyjeme a povaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou. Scedíme, hrubě nasekáme a smažíme 2 minuty v pánvi na oleji s jedním oloupaným a lehce rozdrceným stroužkem česneku. Česnek vyhodíme a nasekané listy mangoldu přidáme k sépiím. Na mírném ohni za častého míchání vše ještě 5 minut podusíme. Oloupeme zbývající stroužky česneku a nasekáme. Než stáhneme hotový pokrm ze sporáku, posypeme ho nasekaným česnekem a zbývající petrželkou.