Pražma s fenyklem a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1008 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 924 mg
 - Bílkoviny 72 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 157.5 mg
 - Draslík 3406.2 mg
 - Vláknina 120812 mg
 - Vitamín A 120812 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme a promyjeme. Odkrojíme z fenyklů spodek a vnější tvrdé listy, omyjeme a nakrájíme na proužky.
 - 
                                2
Omyjeme ančovičku od soli, vyjmeme páteř a pokrájíme na kousky. Vypeckujeme olivy a pokrájíme na kroužky. Do pánve nalijeme olej a smažíme 3-4 minuty proužky fenyklu. Osolíme a opepříme. Přidáme pokrájenou ančovičku a necháme rozpustit.
 - 
                                3
Dno pekáče vytřeme olejem, na dno rozložíme osmažené proužky fenyklu, jako další vrstvu položíme pražmu, osolíme a opepříme. Zalijeme olejem, bílým vínem a pekáč zakryjeme hliníkovou fólií. Dáme trouby na 20-30 minut. V průběhu pečení občas přelijeme rybu vypečenou šťávou.
 - 
                                4
Dvě minuty před skončením pečení přidáme kapary a pokrájené černé olivy. Pekáč vyndáme z trouby, rybu posypeme fenyklovou natí a horkou podáváme na stůl.