Papriky plněné mletým masem
Suroviny
- 50 g Petržel - nať
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 300 g Hovězí maso mleté
 - 30 g Protlak rajčatový
 - 20 ml Olej olivový
 - 150 ml Víno bílé
 - 130 ml Vývar z hovězích kostí
 - 10 ml Voda pitná
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 6 ks Paprika červená
 - 3 ks Veka
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 664 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 48.1 mg
 - Draslík 990.6 mg
 - Vláknina 9945 mg
 - Vitamín A 9945 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 170.2 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Podusíme 1 nasekanou cibuli na troše rozehřátého oleje. Česnek oloupeme a prolisujeme. Polovinu česneku přidáme k cibuli. Přisypeme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata. Zvolna vaříme. Přimícháme mouku, rajčatový protlak a 1 lžíci petrželky. Vaříme 1 minutu. Přilijeme víno a 100 ml vody. Osolíme a opepříme. Přikryté dusíme 20 minut.
 - 
                                2
Na náplň namočíme plátky veky do vývaru. Na troše oleje 4 minuty podusíme zbývající cibuli, česnek a petrželku. Přidáme mleté maso a opékáme, až se rozdrolí. Přimícháme vymačkanou veku. Osolíme, opepříme a opékáme další 4 minuty.
 - 
                                3
Vršky paprik odkrojíme, zbavíme semen a omyjeme. Naplníme je mletým masem a upěchujeme. Papriky poskládáme do vymazané zapékací nádoby. Zbývající mleté maso přimícháme do omáčky. Papriky pečeme asi 30 minut (225 °C). Podáváme je nakrájené na plátky.