Vařený rejnok s máslovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 732 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 108 mg
 - Draslík 195.6 mg
 - Vláknina 233.8 mg
 - Vitamín A 233.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hlubšího kastrolu vlijeme víno, vodu, přidáme sůl, pepř a „křídla“ z rejnoka. Vaříme na mírném plameni patnáct minut, až křídla zkřehnou.
 - 
                                2
V rendlíku se silným dnem rozpustíme máslo a zahříváme. Až máslo zhnědne, vlijeme do něj vývar, citronovou šťávu, posekanou petrželovou nať a propláchnuté kapary. Omáčku ještě dvě minuty prohříváme.
 - 
                                3
Uvařená křídla rozdělíme na talíře, přelijeme připravenou omáčkou a hned podáváme.