Koroptev po alpsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 1200 g Koroptev
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 400 g Brokolice
  • 100 g Olivy černé
  • 100 ml Víno červené
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 750 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 417 mg
  • Vláknina 8732.5 mg
  • Vitamín A 8732.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200°C. Koroptve omyjeme a osušíme. V pekáči rozehřejeme olej a koroptve prudce opékáme ze všech stran asi 5 minut.

  • 2

    Oheň trochu zmírníme, koroptve smažíme dalších 5 minut a několikrát je obrátíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Přidáme ke koroptvím a smažíme asi 2 minuty. Vše okořeníme solí, pepřem a tymiánem a v předehřáté troubě pečeme při 200°C asi 15 minut.

  • 3

    Mezitím uvaříme v osolené vodě brokolici do poloměkka a pak ji ochladíme pod studenou vodou. Brokolici, olivy a víno přidáme ke koroptvím a dusíme 5 minut.

Komentáře k receptu