Svíčková v listovém těstě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 923 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 248 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 181.9 mg
 - Draslík 730.4 mg
 - Vláknina 2929.8 mg
 - Vitamín A 2929.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lanýže pokrájíme na tenké plátky, smícháme s armaňakem a zakryté pokličkou necháme 6 minut vařit.
 - 
                                2
Maso omyjeme, osolíme a opepříme a necháme osmahnout na rozpáleném oleji. Osmažené maso necháme vystydnout.
 - 
                                3
Vývar uvedeme k varu a necháme zredukovat na 2/3, poté přilijeme k lanýžům, přidáme víno a necháme vařit 20 minut.
 - 
                                4
Těsto rozválíme na plát o síle 8 mm, potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme do něj maso. Spoj dáme na spodní stranu. Povrch těsta lehce nařežeme nožem, vprostřed vykrojíme menší kolečko, které olemujeme ozdobnými kousky těsta.
 - 
                                5
Těsto s masem přemístíme na vymazaný plech a dáme péct při 210 °C na 30 minut.
 - 
                                6
40 g másla rozpustíme a přisypeme mouku. Necháme povařit 2 minuty. Poté jíšku vmícháme do omáčky.
 - 
                                7
Upečené maso servírujeme pokrájené na plátky společně s omáčkou z lanýžů.