Krém z kuřecích jater
Suroviny
- 200 g Játra kuřecí
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 125 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Jalovec
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 100 g
 - Sodík 141 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 184.5 mg
 - Draslík 229.2 mg
 - Vláknina 3695.2 mg
 - Vitamín A 3695.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme nadrobno, spolu s bobkovým listem a jalovcem je vložíme do mísy. Zalijeme vínem, necháme asi 2 hodiny marinovat.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli a mrkev najemno nakrájíme, očištěný řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olivový olej s 20 g másla, přidáme zeleninu a chvíli podusíme. Potom přidáme okapaná a osušená játra, vmícháme rajčatový protlak se scezeným vínem a vše podusíme 10 minut.
 - 
                                4
Játra a zeleninu osolíme, opepříme, ochutíme citronovou kůrou a necháme částečně vychladnout. Přidáme nasekanou petrželku, kapary, směs rozmixujeme v mixeru. Nakonec vmícháme zbylé máslo.
 - 
                                5
Krém můžeme podávat na opečených plátcích bagety.