Paštika z kančího masa
Suroviny
- 1000 g Kančí maso
 - 12 g Mléko plnotučné sušené
 - 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 600 g Vepřová krkovička
 - 25 g Sůl
 - 200 g Vepřová plec
 - 200 g Játra drůbeží
 - 100 g Vepřový lalok
 - 150 ml Víno červené
 - 50 ml Likér rybízový
 - 20 ml Koňak Armaňak
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Bránice
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Bobkový list
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 špetka Jalovec
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 808 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 1718 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 214.4 mg
 - Draslík 266 mg
 - Vláknina 1010.1 mg
 - Vitamín A 1010.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na menší kousky, smícháme se solí, pepřem, kořením a vínem, utřeným česnekem a likérem. Necháme marinovat přes noc.
 - 
                                2
Marinovanou směs nahrubo umeleme, přidáme sušené mléko, mouku, armaňak a vejce. Vše dobře promícháme a směsí naplníme formu vyloženou bránicí. Formu překryjeme dvojitou vrstvou alobalu a dáme péct při 180 °C na 90 minut.
 - 
                                3
Upečenou paštiku necháme vychladnout a poté přemístíme do chladničky.