Šípková omáčka s jíškou
Suroviny
- 150 g Šípky sušené
 - 100 ml Víno červené
 - 200 ml Voda pitná
 - 3 ks Nové koření celé
 - 3 ks Pepř černý celý
 - 0.5 ks Skořice celá
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 24 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 8 mg
 - Draslík 795.2 mg
 - Vláknina 52436.3 mg
 - Vitamín A 52436.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 223.7 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé šípky očistíme a v hrnci zalijeme vodou. Přimícháme víno, ocet, skořici, pepř, nové koření, citronovou šťávu, cukr a vaříme na mírném plameni, až se šípky rozvaří.
 - 
                                2
Do omáčky zašleháme jíšku, alespoň čtvrt hodiny povaříme a přecedíme.