Polévka ze směsi ryb
Suroviny
- 300 g Platýz - filety
 - 350 g Mořský jazyk
 - 350 g Treska skvrnitá
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Pórek
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Bobkový list
 - 0.25 l Víno bílé
 - 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Pepř bílý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 116 g
 - Sodík 440 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 474.3 mg
 - Draslík 1221.9 mg
 - Vláknina 7580.3 mg
 - Vitamín A 7580.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.2 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykostíme a stáhneme ryby. Omyjeme je a nakrájíme na kostky. Očistíme mrkev a celer, oloupeme cibuli. Pórek podélně rozpůlíme a opereme. Polovinu zeleniny nasekáme, druhou nakrájíme na jemné kousky.
 - 
                                2
Do hrnce s rybím odpadem vložíme nasekanou zeleninu, bobkový list a pepř. Podlijeme bílým vínem a vaříme 10 minut, poté přilijeme 0,75l vody a vaříme 15 minut.
 - 
                                3
Přes síto přecedíme vývar a nalijeme zpět do hrnce. Vložíme kousky ryb a nakrájenou zeleninu najemno. Necháme odležet 5 minut, poté rozkvedláme žloutky se smetanou a vložíme do polévky. Již nevaříme, ale necháme zhoustnout. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu.
 - 
                                4
Kopr nasekáme a posypeme jím polévku.