Židovská jablková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 158.7 mg
 - Draslík 302.1 mg
 - Vláknina 9841.7 mg
 - Vitamín A 9841.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na kousky a spolu s vanilkou uvaříme v hrnci s vodou. Měkká jablka propasírujeme přes sítko, propasírovanou šťávu vrátíme do hrnce. Přilijeme víno, přisypeme cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, rozinky a skořici. Suroviny promícháme. V hrníčku rozkvedláme žloutky a vlijeme je do hrnce. Opět všechno dohromady promícháme. Nakonec polévku dochutíme přilitím rumu.
 - 
                                2
Studenou polévku rozdělíme na hluboké talíře a podáváme.