Nudle s kuřecími játry
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 500 g Játra kuřecí
 - 35 g Máslo čerstvé
 - 400 g Nudle široké
 - 160 ml Víno portské
 - 60 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 495 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 441.8 mg
 - Draslík 390.8 mg
 - Vláknina 1324.1 mg
 - Vitamín A 1324.1 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.9 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vodě uvaříme nudle, scedíme, necháme okapat a držíme na teple.
 - 
                                2
V mezičase na pánvi na oleji smažíme drobně pokrájenou cibuli s česnekem. Přidáme očištěná a nakrájená játra. Když jsou játra usmažená, přilijeme víno a zprudka dusíme, až vývar zredukujeme na polovinu. Nakonec přidáme máslo, sůl, pepř a promícháme.
 - 
                                3
Směs v míse smícháme s těstovinami, posypeme drobně nasekanou petrželovou natí a šalvějí a podáváme.