Játrová pomazánka s rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 578 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 335.5 mg
 - Draslík 258.7 mg
 - Vláknina 1221.7 mg
 - Vitamín A 1221.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, kuřecí játra pokrájíme. Do misky nalijeme horké portské víno, přisypeme rozinky, necháme máčet.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme 40 gramů másla, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme játra, osolíme, opepříme a za stálého míchání smažíme do měkka. Pánev odstavíme, necháme trochu vychladnout, přidáme zbytek másla a rozmixujeme do hladka.
 - 
                                3
Do játrového krému přimícháme okapané rozinky, vložíme do lednice v uzavřeném obalu a necháme vychladit několik hodin.