Hovězí plátky v hořčičné marinádě
Suroviny
- 600 g Cibule
 - 150 ml Víno červené
 - 100 ml Voda pitná
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 50 ml Olej olivový
 - 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 kg Hovězí kýta
 - 1 polévková lžíce Hořčice staroanglická
 - 1.5 polévková lžíce Worcester
 - 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
 - 40 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1356 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 117 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 145 mg
 - Draslík 1103.5 mg
 - Vláknina 5449.6 mg
 - Vitamín A 5449.6 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 7.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce promícháme prolisovaný česnek, olivový olej, hořčici. Očištěnou hovězí kýtu potřeme hořčičnou marinádou z obou stran a pod fólií necháme alespoň hodinu odležet.
 - 
                                2
Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky, vložíme do rozehřátého oleje a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi 8 minut. Poté zvýšíme teplotu a za stálého míchání smažíme, až cibule zezlátne. Následně k cibuli přilijeme vinnou omáčku, sůl a provaříme.
 - 
                                3
Na vinnou omáčku při mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.
 - 
                                4
Odleželé maso položíme na rošt, který jsme potřeli olejem a zhruba 15 minut grilujeme pod grilem, který jsme předehřáli na střední teplotu. Během grilování maso potíráme olejem a otočíme.
 - 
                                5
Grilované maso šikmým řezem nakrájíme a zdobíme vinnou cibulí.