Houbová polévka s červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Houby čerstvé
  • 750 ml Vývar z hovězích kostí
  • 150 ml Víno červené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 728 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 21.4 mg
  • Draslík 1136.5 mg
  • Vláknina 4823.8 mg
  • Vitamín A 4823.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vhodné větší nádoby dáme máslo a oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli. Vložíme do mikrovlnné trouby a při plném výkonu smažíme 3 minuty. Potom přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby a vaříme 2 minuty na plný výkon. Přisypeme mouku, za stálého míchání přilijeme vývar a přidáme bobkový list. Přikryté vaříme na plný výkon ještě 5 minut.

  • 2

    Nakonec přilijeme červené víno, polévku podle chuti osolíme a přidáme nasekanou petrželku. Vaříme na plný výkon 2 minuty.

  • 3

    Před podáváním vyjmeme z polévky bobkový list.

Komentáře k receptu