Sedm vrstev salátu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 200 g Hrášek
  • 250 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 150 g Majonéza
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Salát ledový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1048 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 229.1 mg
  • Draslík 1214.2 mg
  • Vláknina 9550 mg
  • Vitamín A 9550 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu pokrájíme na tenké plátky, opečeme do křupava, vyndáme na ubrousek a odložíme stranou, vejce uvaříme natvrdo.

  • 2

    Omytý salát dobře osušíme, listy natrháme do salátové mísy. Přidáme cibuli, nakrájenou na půlkolečka, lehce osolíme, promícháme. Na tento základ položíme vrstvu žampiónů, nakrájených na silnější plátky, na ně vrstvu vajec, pokrájených na plátky, navrch nasypeme konzervovaný nebo vařený hrášek.

  • 3

    V menší misce promícháme majonézu a zakysanou smetanu, tuto směs navrstvíme na hrášek. Povrch posypeme strouhaným sýrem a rozdrobenou opečenou slaninou.

  • 4

    Necháme vychladit. Salát se podává s bílým pečivem.

Komentáře k receptu