Chňapal na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Citrony
  • 10 g Sůl
  • 8 g Olej rostlinný
  • 1500 g Chňapal červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1258 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 138.8 mg
  • Draslík 1409.5 mg
  • Vláknina 1410 mg
  • Vitamín A 1410 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu vyvrhneme, oškrábeme šupiny, omyjeme pod tekoucí vodou a položíme na prkénko. Rybu budeme grilovat vcelku. Vymačkáme šťávu z jednoho celého citronu a rybu potřeme z obou stran i zevnitř. Osolíme, alobal potřeme olejem, rybu do něj zabalíme, položíme na gril, přiklopíme víkem a grilujeme z každé strany po deseti minutách. Nyní rybu rozbalíme, rošt grilu potřeme olejem a rybu grilujeme ještě minutu z každé strany bez alobalu.

  • 2

    Rybu servírujeme na oválném talíři vcelku.

Komentáře k receptu