Tortilly s mletým masem a ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Pórek
  • 450 g Maso mleté - mix
  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 100 g Jogurt bílý
  • 250 g Tortilla
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olivy nakládané
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 0.13 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 791 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 5.1 mg
  • Draslík 348.6 mg
  • Vláknina 11082.8 mg
  • Vitamín A 11082.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso opečeme na rozehřátém oleji, přidáme na nudličky nakrájený pórek a feferonku a krátce vše osmahneme. Zalijeme vývarem smíchaným s rajčatovým protlakem a dusíme, dokud se tekutina nevyvaří. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Tortilly ohřejeme v troubě, potřeme je jogurtem, poklademe mletým masem, nakrájenými olivami a na plátky nakrájeným ovčím sýrem. Placky přeložíme napůl a potom ještě jednou do trojúhelníků. Ozdobíme snítkou kopru, ihned podáváme.

Komentáře k receptu