Fazole v omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Fazole bílé
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2278.1 mg
  • Vláknina 37380 mg
  • Vitamín A 37380 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme fazole nebo hrách asi 15 minut, doměkka.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a drcený česnek, smažíme do sklovita. Přidáme nakrájená třešňová rajčata v konzervě a vaříme, až směs zhoustne. Přidáme plátky naložených čili a 2 minuty povaříme. Osolíme dle chuti.

  • 3

    Fazole necháme okapat, vrátíme je do hrnce a zalijeme rajskou směsí. Prohřejeme, když omáčka příliš zhoustne, rozředíme jí vodou.

  • 4

    Přendáme na talíře, ihned podáváme.

Komentáře k receptu