Sopaipillas

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 175 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.08 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 102 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 25.3 mg
  • Vláknina 1782.9 mg
  • Vitamín A 1782.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Zapracujeme tuk, až se ze směsi stane drobenka, postupně přidáváme tolik vody, aby vzniklo těsto.

  • 2

    Zabalíme do fólie, necháme hodinu stát.

  • 3

    Z poloviny těsta vyválíme tenký čtverec, rozkrájíme na čtverce o straně cca 7,5 cm. Odložíme, stejně zpracujeme i druhou polovinu těsta.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej, smažíme čtverce těsta z obou stran, až zezlátnou. Vyjmeme, necháme okapat na papírovém ubrousku.

  • 5

    Všechny usmažené sopaipillas upravíme na velkou mísu, pokapeme medem a posypeme skořicí.

  • 6

    Podáváme teplé s crème fraiche nebo hustou tučnou smetanou.

Komentáře k receptu