Mexická tortilla s treskou a zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Treska aljašská
  • 80 g Omáčka hot salsa
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.25 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.25 kávová lžička Kmín římský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Limetka
  • 8 ks Tortilla
  • 0.25 ks Zelí hlávkové červené
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1241 kcal
  • Sacharidy 226 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 225 g
  • Cholesterol 41.6 mg
  • Draslík 1571.5 mg
  • Vláknina 65744.2 mg
  • Vitamín A 65744.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si tresku. Na míse posypeme maso polovinou mletého římského kmínu, oregana, chilli koření a pokrájeného česneku. Tresku poté obalíme v mouce. Obalené tresčí maso po částech orestujeme na oleji. Maso odkládáme na ubrousky, abychom ho zbavili přebytečného oleje.

  • 2

    Tence pokrájené zelí smícháme se zbylým oreganem, česnekem, římským kmínem a chilli kořením. Do zelí vmícháme šťávu z limetek, sůl a ostrou omáčku podle výběru.

  • 3

    Placky zahřejeme na suché pánvi. V průběhu ohřívání placky zastříkneme vodou. Hotové placky odložíme a držíme v teple.

  • 4

    Každou placku naplníme směsí ryby a zelí. Směs posypeme posekaným koriandrem, drobně sekanou cibulí a salsou. Směs do placky zabalíme a podáváme.

Komentáře k receptu