Smažené kakaové kopečky se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 110 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 90 g Mouka kukuřičná
  • 20 g Kakao
  • 5 g Skořice mletá
  • 80 g Šlehačka ve spreji
  • 2.4 g Olej slunečnicový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 136.2 mg
  • Draslík 64.8 mg
  • Vláknina 3915 mg
  • Vitamín A 3915 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánve vložíme máslo, přisypeme cukr, špetku soli, postavíme na mírný oheň a za stálého míchání necháme vše rozpustit. Přisypeme pšeničnou mouku a kukuřičnou mouku, stále mícháme, až vznikne koule těsta. Odstavíme, necháme částečně vychladnout, postupně přimícháváme vejce, kakao, skořici a dobře promícháme.

  • 2

    Těstem naplníme cukrářský sáček na zdobení, nasadíme ozdobnou hubičku, v pánvi rozpálíme olej a ze sáčku pomalu vytlačujeme těsto rovnou do pánve. Tvoříme kopečky, které smažíme do zlatova. Vyndáme z pánve, na savém papíru necháme okapat přebytečný tuk, upravíme na talířky, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Komentáře k receptu