Dušené plody moře s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 300 g Halibut atlantický
  • 300 g Škeble čerstvé
  • 500 g Brambory
  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 700 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Chilli paprička sušená
  • 1 ks Cibule bílá
  • 3 ks Limetka
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Cibule červená
  • 6 ks Tortilla
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 662 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 81.6 mg
  • Draslík 1606.7 mg
  • Vláknina 29972.8 mg
  • Vitamín A 29972.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.9 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tortilly nakrájíme na plátky a upečeme je v troubě do křupava.

  • 2

    Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Halibuta nakrájíme na kostky o velikosti 2,5 cm.

  • 3

    Jednu limetku nakrájíme na skrojky, ze zbylých dvou vymačkáme šťávu.

  • 4

    Avokádo nakrájíme na měsíčky.

  • 5

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Uvaříme je doměkka.

  • 6

    Drcené chilli papričky opečeme nasucho v pánvi a poté dáme stranou.

  • 7

    Na olivovém oleji opečeme cibuli a česnek 5 minut doměkka. Poté přidáme chipotle pastu, opečené chilli papričky, kmín, vývar a rajčata. Povaříme 5 minut a pak rozmixujeme dohladka. Poté přivedeme k varu a snížíme teplotu. Povaříme 10 minut.

  • 8

    Poté přidáme všechny mořské plody a vařené brambory.

  • 9

    Po pěti minutách přidáme limetkovou šťávu.

  • 10

    Podáváme se skrojky limetky, avokádem, posypané koriandrem, červenou cibulí a tortillami.

Komentáře k receptu