Tortilly s mletým masem a ovčím sýrem
Suroviny
- 100 g Pórek
 - 450 g Maso mleté - mix
 - 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 100 g Jogurt bílý
 - 250 g Tortilla
 - 400 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Feferony
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olivy nakládané
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 0.13 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 791 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 5.1 mg
 - Draslík 348.6 mg
 - Vláknina 11082.8 mg
 - Vitamín A 11082.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso opečeme na rozehřátém oleji, přidáme na nudličky nakrájený pórek a feferonku a krátce vše osmahneme. Zalijeme vývarem smíchaným s rajčatovým protlakem a dusíme, dokud se tekutina nevyvaří. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Tortilly ohřejeme v troubě, potřeme je jogurtem, poklademe mletým masem, nakrájenými olivami a na plátky nakrájeným ovčím sýrem. Placky přeložíme napůl a potom ještě jednou do trojúhelníků. Ozdobíme snítkou kopru, ihned podáváme.