Mexické hovězí karbanátky
Suroviny
- 340 g Hovězí maso mleté
 - 225 g Papriková pasta sladká
 - 1 kávová lžička Chilli paprička sušená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Řeřicha
 - 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 - 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 polévková lžíce Kmín drcený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 339 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 114 mg
 - Draslík 411.5 mg
 - Vláknina 2322.9 mg
 - Vitamín A 2322.9 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Najemno nakrájenou cibuli necháme na oleji zesklovatět, vmícháme maso, strouhanku, koření, utřený česnek, sůl a pepř, postupně přidáváme vejce, dokud směs nedrží tvar. Na vále rozdělíme směs na 8 kousků. Vytvarujeme karbanátky, obalíme v mouce a necháme v lednici ztuhnout.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozpálíme olej, smažíme z obou stran dokud karbanátky nezezlátnou. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.
 - 
                                3
Přendáme na talíř a ozdobíme řeřichou. Podáváme se zakysanou smetanou nebo omáčkou taco a avokádovým nebo rajským salátem. Jako přílohu podáváme teplé tortily.