Opilé kuře
Suroviny
- 150 g Hrozinky
 - 115 g Mandle
 - 115 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 800 g Kuřecí stehna
 - 350 ml Vývar drůbeží
 - 120 ml Sherry brandy
 - 250 ml Tequila silver
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Jablka
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.12 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 269 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 83 mg
 - Draslík 564.4 mg
 - Vláknina 8737.5 mg
 - Vitamín A 8737.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrozinky dáme do mísy a zalijeme sherry, necháme nabobtnat.
 - 
                                2
Mouku smícháme se solí a pepřem. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, kuřecí stehno bez kůže obalíme v mouce a osmažíme do hněda, občas obrátíme. Necháme okapat na papírovém ubrousku. Zbývající olej zahřejeme ve větší pánvi, přidáme cibuli, pokrájenou na plátky, přidáme drcený česnek a smažíme 2 - 3 minuty. Jablka oloupeme, odstraníme jádra a rozkrájíme na kostičky. Vsypeme k cibuli spolu s nasekanými mandlemi a plátky plantainu.
 - 
                                3
Smažíme 3 - 4 minuty za stálého míchání, přidáme hrozinky i se sherry a kuřecí stehna. Zalijeme vývarem a tequilou, přiklopíme, dusíme 15 minut, odkryjeme, vaříme ještě asi 10 minut, až omáčka zmenší svůj objem zhruba na polovinu.