Čajoty s kukuřicí a chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 208 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 27.8 mg
 - Draslík 815.9 mg
 - Vláknina 7871.7 mg
 - Vitamín A 7871.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé chilli papričky jalapeňo opečeme nasucho v pánvi, až slupky zčernají, vložíme do igelitového sáčku, necháme 20 minut zapařit.
 - 
                                2
Čajoty oloupeme, překrojíme napůl a vyjmeme semena, dužinu nakrájíme na kostky 1 cm velké.
 - 
                                3
V pánvi zahřejeme olej, přidáme jemně nakrájenou červenou cibuli, drcený česnek, čajoty a kukuřici. Smažíme 10 minut při mírné teplotě, občas promícháme.
 - 
                                4
Jalapeňos oloupeme, vyjmeme semena, nakrájíme na proužky. Přidáme do pánve, vmícháme sýr a opatrně mícháme, až se sýr roztaví, dle chuti osolíme.
 - 
                                5
Směs přendáme do servírovací mísy. Posypeme strouhaným Parmezánem a podáváme. Výborně se hodí jako příloha ke studeným pečeným masům.