Dýně v surovém cukru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
 - Sacharidy 134 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 29 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 133 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2020.6 mg
 - Vláknina 61868.3 mg
 - Vitamín A 61868.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.8 mg
 - Vitamín E 6.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší dýni překrojíme napůl, vyjmeme semena, vlákna a rozkrájíme na dílky. Nandáme je v jedné vrstvě do mělkého pekáče nebo do pánve se silným dnem. Prázdná místa vyplníme jemným surovým cukrem.
 - 
                                2
Do pánve nalijeme opatrně vodu, abychom nespláchli cukr ke dnu. Posypeme mletým hřebíčkem a přidáme 2 skořice.
 - 
                                3
Pánev těsně přiklopíme pokličkou a vaříme na mírném plameni asi 30 minut, nebo až bude dýně měkká a z cukru se stane sirup. Občas dýni zkontrolujeme, aby nedošla voda a dýně se nepřipálila.
 - 
                                4
Hotovou dýni přendáme na talíř a polijeme sirupem. Každou porci ozdobíme mátou a skořicí. Podáváme s hustým jogurtem nebo créme fraiche.